Първият зрелостен изпит протече нормално
Първият зрелостен изпит протече нормално / netinfo
Държавният зрелостен изпит по български език и литература премина нормално и без инциденти в Габровска област, съобщи за Дарик началникът на Регионалния инспекторат в Габрово Ангелина Дъбнишка. Тя даде добра оценка на работата на представителите на инспектората и ръководствата на учебните заведения по подготовката и провеждането на матурата.  Квесторите на изпита бяха 265 като техният подбор бе извършен на случаен принцип в зависимост от изискванията - да не са преподаватели в същото училище, да не са учители по български език и литература и т. н.  

„Благодаря за оказаното съдействие и перфектната организация по отношение охраната и транспортирането на изпитните материали от страна на полицейските служители и най-вече на представителите на РПУ – Габрово”, добави Дъбнишка. Тя информира, че този следобед тестовете на зрелостниците ще бъдат представени в столицата, а утре оттам в Регионалния инспекторат ще бъдат транспортирани и материалите за матурата по математика.

Днес на държавен зрелостен изпит по български език и литература в Габровска област не се явиха 11 дванадесетокласника. 45 бяха недопуснатите. Общият брой на зрелостниците е 1210.