Публичното обсъждане на Бюджета на Габрово днес
Публичното обсъждане на Бюджета на Габрово днес / netinfo
Публичното обсъждане на Проекта на бюджета за 2008 година на Община Габрово ще се проведе днес в Ритуална зала. “Очаквам конкретни коментари, забележки и предложения относно разходите в отделните категории на бюджета. Това не са категоричните рамки и те могат да бъдат променяни”, коментира пред журналисти кметът на Община Габрово Томислав Дончев.

Според него този бюджет е компромисен и личното му очакване е било за една по-голяма приходна част. Държавата предоставя на Общината 14 363 000 лева. Общата субсидия е в размер на 11 369 300 лв. Субсидията за капиталови разходи е 863 800 лв. За основен ремонт на общински пътища са предвидени 592 300 лв.

Целта на бюджета е разпределяне на финансовия ресурс по начин, отговарящ на потребностите, повишаване сигурността на градската среда, успешно въвеждане на делегираните бюджети в системата на образованието, както и подобряване на социалната инфраструктура и предлагане на нови социални услуги.

Средствата от бюджета ще се използват за финансиране на здравеопазване, образование и социални дейности, за ремонт и поддържане на водопроводна и улична мрежа, както и за подмомагане дейността на културните институти и съхраняване на културното и историческото наследство.