Публично обсъждане поемането на общински дълг
Публично обсъждане поемането на общински дълг / Дарик Габрово

 

Публично обсъждане на поемането на общински дълг в размер на 30%  от стойността на проект „Инфраструктурни мерки за укрепване на свлачище на улица „Топлеш", град Габрово"по Оперативна програма „Регионално развитие" ще се състои на 17 март от 17 часа в  заседателната зала на третия етаж в Община Габрово.

Общата стойност на проекта е 937 622,08 лв. (от които 85% финансиране от Европейския фонд за регионално развитие и 15% от държавния бюджет на Република България). Поетият общински дълг в размер на  281 286,62 лв. ще бъде обезпечен с подписване на Запис на заповед от кмета на Община Габрово, с която се задължава, без протест и разноски, без никакви възражения и без такси и удръжки от какъвто и да било характер, срещу представянето на Записа да заплати на поемателя - Министерство на регионалното развитие и благоустройството - управляващ орган на Оперативна програма „Регионално развитие" сумата по дълга. Срокът за поемане на общинския дълг е до 2 (два) месеца след приключване на договора с управляващия орган на Оперативна програма „Регионално развитие".

Договорът между Община Габрово и МРРБ за безвъзмездна помощ по проекта „Инфраструктурни мерки за укрепване на свлачище на улица „Топлеш", град Габрово" бе подписан на 5 февруари. Продължителността на разработката е 12 месеца . Специфичните цели на разработката са: подобряване жизнената среда  и възможностите за развитие на квартал Лисец, осигурявайки защита на населението и инфраструктурата чрез извършване на превантивни мерки за заздравяване и укрепване на свлачище на ул. „Топлеш" и др.