Провериха бензиностанциите в Габровско
Провериха бензиностанциите в Габровско / netinfo
133 бензиностанции във Великотърновска и Габровска области са приведени в съответствие с изискванията на законодателството показват проверки на Регионалната инспекция по околна среда и води във Велико Търново. Обектите са оборудвани с херметична свързваща система, която да улавя бензиновите пари, изтласквани при зареждане на стационарните резервоари и да ги връща обратно в подвижните цистерни. Остават още 5 бензиностанции, които имат предписания със срок.

От началото на годината са проверени 16 бензиностанции, издадени са 9 предписания, 4 от които вече са изпълнени. Три акта са съставени на собственици, които не са предприели мерки за инсталиране на тези съоръжения.

Инспекцията е дала срок до 30 септември на фирмите “Олимпик” АД, гр. Велико Търново – обект с. Драгомирово, ЕТ “Василев - В. Василев”, гр. Габрово – обект с. Янковци и “Сухиндол” ЕООД, гр. Сухиндол да монтират херметична връзка. До 31 декември същото трябва да направят “Чучура” ООД, гр. Трявна за бензиностанцията на изхода за гр. Плачковци и “Нафтимекс Интернешънъл” АД, гр. София за бензоностанцията в с. Петко Каравелово, община Полски Тръмбеш.

С монтиране на херметична свързваща система се постига ограничаване на емисиите от летливи органични съединения при съхранение, товарене и разтоварване на бензини.