/ БГНЕС
Пропаднал участък затруднява движението по пътя между Габрово и връх Шипка. Нека шофьорите карат с повишено внимание при км 164+150. На мястото е поставена необходимата сигнализация, а укрепването ще продължи до края на юли, съобщиха от Областно пътно управление.
 
Времето в региона е предимно облачно. Настилките са сухи, а трафикът - натоварен. Нови въведени ограничения няма. За изминалото денонощие не са регистрирани и тежки инциденти. Пропаднал участък затруднява движението и между селата Селище и Стоките. Нека шофьорите карат внимателно в отсечката при км 11+675. Мястото е обезопасено и сигнализирано, а укрепването ще продължи до 31 юли. Ремонтни дейности текат по пътя между Севлиево и село Драгановци.

Нека водачите се движат с повишено внимание и съобразена скорост в отсечката от км 0+000 до км 14+600. Срокът за приключване на преасфалтирането в региона е 22 юни.

Ограничено е движението на автомобили с ширина над 3,3 м по пътя между селата Кормянско и Малък Вършец. Причината е стеснен участък при моста над река Крапец. На мястото е поставена необходимата сигнализация. Реконструкцията на пътя ще продължи до края на месеца. Обходният маршрут е по път III-401 Граница Ловеч - (Кормянско-Малки Вършец) за ППС над 3,30 м, при км 46+800 по общински път до III-403 в село Малки Вършец.