Под ръководството на Окръжната прокуратура в Габрово се провежда разследване за възникнала катастрофа със загинала жена. Това съобщиха от обвинението. 

Извършен е оглед на местопроизшествието. Производството е заведено за причиняване на телесна повреда или смърт. 

82-годишен се блъсна челно в друга кола на пътя Бяла-Ботевград, загинала е жена


На 7 септември около 17:40 ч. на пътя Севлиево – Ловеч, близо до разклона за село Петко Славейков, лек автомобил „Мерцедес“ навлиза в лентата за насрещно движение. В следствие на маневрата колата се удря в насрещно движещ се автомобил. При инцидента на място загива 67-годишна жена, която пътува на пасажерската седалка в единия от автомобилите. 

Неотложните следствени действия са извършени от екип на Областната дирекция на МВР Габрово с участие на автоексперт. Предстои назначаването на съдебномедицинска експертиза и автотехническа експертиза относно причините и механизма на възникналото пътнотранспортно произшествие. Действията по разследването продължават под ръководството на Окръжна прокуратура – Габрово.

От началото на месеца в страната са регистрирани 246 тежки пътни произшествия, 16 души са загубили живота си, а 321 са били ранени, съобщиха по-рано от МВР. От началото на годината е имало 4768 произшествия. Загинали са 359 души, 6266 са пострадали.
Радослав Първанов, БТА