Прогноза за времето на 9 август, неделя
Прогноза за времето на 9 август, неделя / DarikNews.bg, архив

В неделя времето ще бъде предимно слънчево, съобщават от НИМХ към БАН.

Временни увеличения на облачността ще има в следобедните часове главно над източната половина от страната, оставайки без валежи. Вятърът ще е слаб, в източните райони - умерен от североизток. Максималните температури в равнините ще са между 30 - 35 градуса, в София 30 градуса.

По Черноморското крайбрежие ще продължи да духа до умерен североизточен вятър. Ще е предимно слънчево. Максималните температури ще са около 30 градуса. Вълнението ще е 3-4 бала. Температурата на морската вода е 26 -28 градуса.

Над планините ще е твърде топло и предимно слънчево. В следобедните часове ще се развива купеста облачност главно над билата, оставайки без валежи. Ще духа умерен, по високите части до силен вятър от изток-североизток. Максимална температура на височина 1200 метра около 25 градуса, на 2000 метра около 17 градуса.

В първите дни на следващата седмица времето ще бъде предимно слънчево. Ще има временни увеличения на облачността, по-значителни около и след обяд, но вероятността за валежи е малка. Вятърът ще е слаб, по морския бряг до умерен от североизток. Максималните температури ще бъдат между 30 и 35 градуса.

Подробна информация за времето днес и прогнозата за десет дни напред вижте на Sinoptik.bg