Проф. Петър Тивчев консултира деца с увреждания
Проф. Петър Тивчев консултира деца с увреждания / 100 вести

Прегледа на вестник „100 вести":

Проф. Петър Тивчев – един от най-авторитетните лекари в страната и бивш Национален консултант по ортопедия и травматология, подари съботния си ден за безплатна консултация на над 20 деца от Габрово с гръбначни изкривявания и други проблеми на опорно-двигателния апарат.

Четвърта година поред неправителствената родителска организация  сдружение „Равен старт-2008“ успява да осигури чрез благотворителни акции и с финансовото съдействие на фондация „Работилница за гражданска инициатива“ и „Обществен дарителски фонд – Габрово“  реализацията на водна рехабилитация и лечебна гимнастика за деца с увреждания и деца с гръбначни изкривявания.

От водна рехабилитация и лечебна гимнастика през последната година се възползваха освен деца със специални образователни потребности и деца с гръбначни изкривявания на възраст от 10 до 14 години.

В друга статия изданието съобщава, че 12-годишните момичета на „Чардафон-Орловец“ стартираха по впечатляващ начин в шампионата по баскетбол на зона „Мизия“, първите два кръга от който се изиграха вчера в зала „Дан Колов“ в Севлиево.

В тази възрастова група през миналия сезон габровският тим зае престижното шесто място в България и очевидно, че има възможност да превърне успеха в традиция. В девическото направление Габрово и Севлиево работиха заедно 5 години, но преди месец-два родители и треньори от Севлиево решиха, че сами ще постигнат повече и възродиха местния „Раковски“.