Продължава разчистването в града
Продължава разчистването в града / netinfo
В града, до селата и междуселищните линиите на автобусния транспорт са покрити. Затруднено е движението на автобусите на обръщалото до болницата, поради неправилно спрели леки автомобили. Взети са мерки за отстраняването на проблема.

Не са покрити линиите към Стоевци, заради заледяване, но трасето там се опесъчава. Не са покрити и линиите към Ясени, Балани и Здравковец-Корзирог.

Няма проблеми с електроснабдяването и зареждането с хляб. Към 7.30 часа днес града се почиства от 19 снегопочистващи машини. В града температурата е минус 10 градуса, дебелината на снежната покривка 70-80 см.

Влаковете се движат със закъснение. Движението по пътя Габрово-Трявна се осъществява при тежки зимни условия.

Нa водачите на всички моторни превозни средства се препоръчва да се движат с вериги и да ограничат ползването на автомобили в града.

Днес се почистват селата Източник, Ясени, Драганчетата и Торбалъжи. Към с. Ангелово се може да се почисти, заради неправилно спрял автомобил. Почиства се и пътя към Соколски манастир. Към селата Козирог, Парчевци, Шипчени и Иванили не е почистено, заради счупено гребло на почистващата техника. Днес ще бъде изпратена друга техника по това направление