Природа, смехотерапия и здраве
Природа, смехотерапия и здраве / Дарик Габрово, архив

На 30 юли 2012 г., понеделник, Посетителски информационен център „Узана", в едноименната местност, ще бъде домакин на срещата на жените от Дамски клуб към БЧК - Габрово, дружество "Майчина грижа" и Сдружение "Пациенти с онкологични заболявания и приятели". Всички те са участници в проект на БЧК "Повишаване информираността на обществото по проблемите на възрастните хора и лобиране за техните права".

Програмата на събитието предвижда организиране на кулинарна изложба с приготвени от самите участници експонати, панорамна разходка в местността Узана и паневритмия на поляната пред Инфоцентъра.

Венета Козарева от Дома на хумора и сатирата ще представи на дамите последното издание от традиционната среща-наддумване „Благолаж" от майските празници на града, чиято тема беше „Смехът е здраве". За най-изявените участници са предвидени награди, осигурени от ДХС и Община Габрово.

Специалистите от Посетителски информационен център „Узана" са подготвили и уъркшоп с демонстрация на декупажна техника за реновиране на стари предмети и превръщането им в сувенири, които участниците ще могат сами да подновят и да вземат със себе си за спомен.

Събитието се реализира благодарение на подкрепата на Община Габрово със средства от Програма за развитие на туризма за 2012 г.