Припомнят задълженията на кметовете през зимния период
Припомнят задълженията на кметовете през зимния период / Дарик Габрово

 

Изготвяне на алтернативни транспортни маршрути, оказване съдействие на снегопочистващите фирми, готовност за снабдяване на населението с хранителни продукти и стоки от първа необходимост, контрол и връзка с базите за отдих, както и списък на хемодиализно болните са само част от задълженията на селските кметове от севлиевско през зимния период.

  Освен това те трябва да уточнят със снегопочистващите фирми приоритетните участъци за осигуряване на достъп, каквито са кметствата, здравните служби, училищата и детските градини, домовете за стари хора, читалищата, помпените станции. Преди падането на снега кметовете трябва да направят проверка на наличната оборудвана техника за снегопочистване и готовността на собствениците й за сключване на договори, след приключване на процедурата за избор на изпълнител на зимното поддържане. Тяхно задължение ще бъде наблюдението на самотноживеещите хора, оказването на съдействие при осигуряване на извозването на хемодиализно болните към Габрово, контролирането на транспортното обслужване на населението и учащите се.            

 От началото на ноември до края на март 2010 г. кметовете и наместниците ежедневно ще подават информация за обстановката в своето село на дежурните телефони в Общината.