Приключи конкурсът Модерен ли си или пушиш?
Приключи конкурсът Модерен ли си или пушиш? / netinfo

282 млади художници от 17 града на България взеха участие в Националния конкурс за съвременни хумористични и сатирични творби на тема “Модерен ли си или пушиш?”. В надпреварата бяха представени 309 творби- карикатури, рисунки, графики, колажи, плакати и фотографии. След селекцията до участие в изложбата бяха допуснати 234 творби. Лауреатите печелят предметни награди съответно на стойност 300, 200 и 100 лева.

Първата индивидуална награда е за Йовчо Георгиев от НХГ „Димитър Добрович” – Сливен, втората награда печели Радослав Недялков от СХУПИ – Трявна, а третата отива при Владимир Монов от НУИ „Панайот Пипков” – Плевен. Специалната предметна награда на Дома на хумора и сатирата на стойност 200 лв. печели Елена Цвяткова от НАГ – Габрово.

За по-малките ученици, включили се в конкурса, има и две поощрителни награди. Колективната предметна награда на стойност 400 лв. за най-качествено цялостно представяне завоюва Националната художествена гимназия „Димитър Добрович” от Сливен.

Конкурсът бе отворен за участие на ученици от специализираните средни училища по изкуствата и от специализираните паралелки по изкуствата в гимназиите. Награждаването на най- добрите творби ще бъде на 20 ноември- Международния ден без тютюнопушене. Тогава в Дома на хумора и сатирата ще бъде открита и изложбата от най-добрите представени творби.