/ netinfo
Литературният сборник за деца на историка на българската литература Румяна Пенчева и габровката доктор по философия Мирела Костадинова претърпя вече три издания и се подготвя четвърто.

Тя е в челото на класациите за най-продавани български книги за деца у нас. А сред българската диаспора по света достига чрез електронните книжни магазини. 

Информационно-комуникационна и финансова грамотност в съвременната библиотека

Съставителите имат желанието с вълшебната пръчица на българското слово да вдъхновят децата за доброто, справедливостта, достойнството, взаимопомощтта, трудолюбието и още ценности, които родители и учители се стремят да възпитат у тях, за да станат добри и благородни хора.
 

Приказник книга Габрово
netinfo


Подборът на авторите е сам по себе си доказателство за високите литературни качества на произведенията включени в книгата. Приказките, разказите, стиховете на Ангел Каралийчев, Асен Разцветников, Георги Райчев, Елисавета Багряна, Калина Малина, Леда Милева и още много други, са част от националната ни литературна съкровищница.

Чрез творчеството на българските писатели, децата ще усетят чистотата и красотата на българския език. Ще се докоснат до мъдростта на нашите предци, ще научат за българските обичаи, вярвания и традиции.

Разказите в книгата „Тая земя, оная земя“ са очарователни със своята крехкост и краткост

Остарелите думи и понятия, неизвестни за децата са пояснени в речник. Изданието е придружено с великолепните оригинални рисунки на художниците Георги Атанасов, Кирил Буюклийски, Михаил Блек, Минчо Никифоров /роден в Севлиево/ и други.

Издателството нагърбило се с благородната мисия да издаде тази книга е „Лексикон“ - издателство за българска литература.