„Приеми ме на село“ и „Приеми ме на село“ – Джуниър – за деца и младежи от цялата страна
„Приеми ме на село“ и „Приеми ме на село“ – Джуниър – за деца и младежи от цялата страна / Община Габрово

За четвърта поредна година деца и младежи от цялата страна имат възможността да станат „внучета назаем“ при баби и дядовци „под наем“ в габровските села.

За да бъде преживяването в автентична селска среда още по-пълноценно за участниците, от тази година се удължава периодът за престой в едно село от 5 на 7 дни.

Смисълът на идеята за „Приеми ме на село“ – опознаване и съхраняване на българското културно наследство и възпитаване на младите хора в изконните ценности на нашия народ, намира все по-голяма подкрепа. През тази година, благодарение на НЧ „Просвета – 1931“ – с. Новаковци, се очаква да бъде получена финансова помощ за реализиране и популяризиране на инициативата от Обществения борд на TELUS International Europe.

Деца на възраст 9-14 г. могат да подават Заявления за „Приеми ме на село“ – Джуниър. Инициативата ще се проведе в село Донино, община Габрово, в периода 14-20 август 2016 г. Всички подробности относно начина на кандидатстване и условията за участие са поместени в пакета документи, които могат да бъдат изтеглени и попълнени ТУК.

За селата Новаковци, Харачери и Беломъжите могат да подават Заявления за участие млади хора на възраст 15-29 г. от цялата страна. Всички подробности относно инициативата „Приеми ме на село”, периода на провеждане, начина на кандидатстване и условията за участие са поместени в пакета документи, които могат да бъдат изтеглени и попълнени  ТУК.

Крайният срок за подаване на Заявленията за участие е 26 юни /неделя/ 2016 г. Те могат да бъдат изпращани на ел. поща:osnv@gabrovo.bg или priemimenaselo@abv.bg, както и на място: гр. Габрово, пл. «Възраждане» 3, вход на гърба на зала «Възраждане».