Приемат питиетата за участие във фестивала „Ракия-магия“
Приемат питиетата за участие във фестивала „Ракия-магия“ / netinfo

От вчера започна приемането на ракията за участието в осмото издание на конкурса за най-доброто домашно приготвено питие, който се провежда по време на вече станалия традиционен фест „Ракия-магия“ в село Ганчовец, Дряновско.

Това съобщава за вестник "100 вести" главният организатор на проявата, режисьорът и IT-специалист Кирил Станков. Желаещите да участват в ракиената надпревара могат да кандидатстват със своето питие до 19:00 часа в кметството на селото в деня на конкурса – 5 септември, информира г-н Станков.

"100 вести" информира, че близо 1000 габровци вече са се подписали за провеждане на референдум, свързан с бъдещето на тролейбусния транспорт в Габрово. Подписката е организирана от инициативен комитет с председател инж. Николай Колев, който получи регистрация в регистъра за администриране на личните данни.

Подписката стартира, след като предложението за референдум беше вписано в публичния регистър на Общината и от кметската администрация дадоха разрешение за местата в града, на които могат да се събират подписите. Първото е на ул. „Радецка”, пред градинката на Глинажа.

Актьорът от Сатиричния театър Пламен Сираков беше „гвоздеят на програмата“ в градинското парти „Спомен за Невена Коканова“, организирано вече шеста година в памет на актрисата от нейния близък приятел Дикран Балабанян в къщата му в габровското село Иглика.

Вестникът предлага интервю с него и припомня:

По традиция на импровизирана сцена на открито, където Невена Коканова е изнесла своя рецитал по стихове на Емили Дикинсън, пред публика от подбрани гости различни актьори имат задачата да представят своя моноспектакъл. В лятната съботна вечер Пламен Сираков разказа спомени за Невена Коканова, изпълни стихове от Валери Петров и Марко Ганчев, както и текст на Уди Алън.