През деня предимно слънчево
През деня предимно слънчево / Sofia Photo Agency, архив

В четвъртък на много места в низините в сутрешните часове ще е мъгливо, но по-късно през деня ще е предимно слънчево. В западната част на Дунавската равнина, както и на места в крайните източни райони, облачността ще бъде значителна. Вятърът ще е слаб от изток, по морския бряг до умерен. Максималните температури ще са между 17 и 22 градуса.

За Габрово минимална температура 9 градуса, максимална около 17 градуса.

Атмосферното налягане ще остане по-високо от средното, но слабо ще се понижи.

Над планините ще е слънчево. Вятърът ще е слаб, по високите части умерен - от изток. Дневната температура на 1200 м ще е около 14 градуса, на 2000 м - около 7 градуса. 

По Черноморието ще продължи да духа до умерен вятър от североизток-изток. Ще бъде с разкъсана облачност, на места значителна. Максималните температури ще са между 18-20 градуса, приблизително колкото е и температурата на морската вода.
Вълнението на морето ще е 2-3 бала.

На 10 и 11 октомври времето ще бъде предимно слънчево и почти тихо. Сутрин ще е хладно, през деня ще е топло с максимални температури в повечето места между 20 и 25 градуса. В часовете преди обяд на места в низините и котловините ще се образува мъгла или ниска слоеста облачност.

Подробна информация за времето днес и прогнозата за десет дни напред вижте на Sinoptik.bg