/ Премина общинският етап на ученическите игри за настоящата учебна година в Севлиево

На тренировъчното игрище в парк „Черничките“ се изиграха срещите по футбол от общинския етап на ученическите игри за учебната 2018/2019 година. Участие заявиха 10 отбора. Във възрастова група 5-7 клас – ОУ „Св. Св. Кирил и Методий“ с. Душево и ОУ „Св. Св. Кирил и Методий“ с. Градница. СУ „Васил Левски“, ОУ „Стефан Пешев“ и ОУ „Христо Ботев“.

Севлиево е домакин на Петия кръг от националния офроуд шампионат

По традиция отборите от селата играят в отделна група. Тази година отборите бяха само два и по-добрият отбор на терена беше този от с. Душево, които победиха своите съученици с резултат 10:2. В другите три срещи от тази възрастова група, решаваща за първото място беше срещата между момчетата на СУ „Васил Левски“ и ОУ „Стефан Пешев“.

Тази година по-класният отбор беше този на ОУ „Стефан Пешев“, които постигнаха категорична победа с резултат 6:0 и заслужено продължават в следващия етап на игрите. Треньор на отбора Гергана Стоянова.

Спортна алея на славата в Севлиево

В другите две възрастови групи юношите на ПГМЕТ „Ген. Иван Бъчваров“ продължават напред, след като при 8-10 клас отборът на СУ „Васил Левски“ не се яви на терена а при 11-12 клас отборът, воден от Стефан Кацарски, победи юношите на средното училище с резултат 6:0.

През месец февруари 2019 година ще се изиграят срещите от общинския етап ученическите игри по останалите видове спорт – волейбол, баскетбол, шахмат, бадминтон и тенис на маса.

В средата на месец декември 2018 година в спортна зала „Дан Колов“ ще се проведе традиционния коледен турнир по футбол за ученици от община Севлиево и футболният турнир за работници и служители за купата и наградите на „Идеал Стандарт - Видима“.