Преизбраха Христо Панчугов за председател на „Синьо Единство”
Преизбраха Христо Панчугов за председател на „Синьо Единство” / Синьо единство

Делегатите на Първата национална Конференция на ПП „Синьо Единство” преизбраха с единодушие председателят на партията Христо Панчугов.

В политическият си доклад пред Конференцията Панчугов заяви твърдата си убеденост, че само десница, която е обединена от общото минало и общата визия за бъдещето може да бъде гарант за демокрацията в България и че само по пътя на създаването на единна дясна партия, можем да бъде спряна подмяната в политическото статукво и да бъде реализирана истинска дясна реформаторска политика.

Лидерът на партията изтъкна пред форума, че „ПП "Синьо единство" е създадена с една единствена цел – да наложи и защити нуждата от модерна и силна дясна партия в България. Партия, която да постави основите на нова българска държава, с работещи институции, гарантиращи върховенството на закона, свободата и демокрацията:

„Кризата на политическата легитимност, в условията на демокрация, има едно единствено разрешение - изборите. Затова ние ще се явим на следващите избори с една ясна идея - да предложим платформа, която да постави началото на изграждането на новата десница, стъпила на опита от предишните десни управления и надграждаща го по модерен начин. Платформа не на партии, не на коалиции, а на хора и идеи.

Хора, които да се противопоставят на умишленото разделяне на българското общество, на ксенофобията и омразата. Хора, които да проведат и отстоят дебата за европейското настояще и бъдеще на България, за принципите и ценностите на европейския български човек, за цената на европейската цивилизационна ориентация на страната.

Единственият начин да се гради доверие е да се включат българските граждани в дебата за нашето общо бъдеще. Смятам, че моментът за това е настъпил, смятам че неговото реализиране минава през достойно, принципно и открито поведение, смятам, че ние сме тези, които ще го осъществят.