вестници
вестници / ThinkStock/Getty Images
Въвежда се 20-километрова санитарна зона около индустриалната ферма за отглеждане на свине, която се намира в местността Чакала, община Севлиево. Зоната е въведена с решение на Централната епизоотична комисия от 29 юли 2019 г. В рамките на санитарната зона не трябва да има лични стопанства и отглеждане на домашни свине без мерки за биосигурност.

Продължават превантивните мерките срещу Африканската чума по свинете

Откритата базилика в кв. Радецки по време на строителните дейности, свързани с изграждането на новостроящия се път „Обход на Габрово“, вече е със статут на недвижима културна ценност „от национално значение“. Тя вече е регистрирана в Автоматизираната информационна система – Археологическа карта на България.

За четвърта година ГД „Вътрешен пазар, промишленост, предприемачество и МСП“ на ЕК организира конкурс за есе за млади предприемачи. Право на участие в състезанието, което се провежда в рамките на Европейската седмица на МСП, имат граждани на държави-членки на ЕС и страни партньори по Програма COSME на възраст между 18 и 25 години. Желаещите да участват в конкурса трябва да напишат есе с максимална дължина от 2500 думи на английски език. Темата на тазгодишното издание е „Речта, с която бих се обърнал към предприемачите от Европа, ако бях Комисар с ресор МСП и предприемачество“. Крайният срок за кандидатстване е 16 август.

Премиера на книгата „Години любов“ и прожекция на филма „Невена Коканова. Пътуване“

Благотворителна изложба с портрети на Невена Коканова, рисувани от художници от цялата страна, бе открита в столичната галерия „Лампион”. От месеци в родния град на Коканова - Дупница, се провежда кампания, с която се набират средства за издигане на паметник на актрисата на място, което Общината ще определи.