/ iStock
До края на година започва изграждането на кръгово кръстовище при бул. „Васил Априлов“ и ул. „Юрий Венелин“ в Габрово, съобщиха от Общината.

През зимните месеци ще се работи по подземната инфраструктура в периферията на кръстовището без сериозни ограничения на движението за пътните превозни средства. Това утчони зам.-кметът на община Габрово инж. Деян Дончев.

Габрово вече има две зарядни станции за зареждане на електроавтомобили

Целта на проекта е подобряване на организацията и безопасността на движението на кръстовището, разпределящо основни пътникопотоци и намаляване на предпоставките за пътнотранспортни произшествия.

Към момента кръстовището е четириклонно и светлинно регулирано. През него преминават ул. „Юрий Венелин“ и бул. „Априлов“, съвпадащи с Републикански път I-5 (E-8).

Кръстовището е важен транспортен възел, разпределящ пътникопотоци в стратегически посоки за града - направлението Велико Търново-Шипченски проход. 

През март тази година кметът Таня Христова подписа споразумението за финансиране на обекта. Той е част от Инвестиционната програма за общински проекти.

Всеки момент е важен! Последвайте ни в Google News Showcase и Instagram, за да сте в крак с темите на деня