Председателят на Общински съвет в Габрово Лена Георгиева се срещна с жители на кв. „Бичкиня“
Председателят на Общински съвет в Габрово Лена Георгиева се срещна с жители на кв. „Бичкиня“ / ПП ГЕРБ

Жители на габровския квартал „Бичкиня" поставиха проблемите си пред председателя на Общинския съвет в Габрово Лена Георгиева от ГЕРБ. На място в квартала те посочиха участъци, за които настояват да се предприемат мерки.

Най-наложително, според тях, е да се обезопаси участъкът по ул. „Капитан дядо Никола", който е с повишена концентрация на пътно-транспортни инциденти и на който преди седмици пиян шофьор се блъсна с автомобил в жилищна сграда.

Жителите на квартала разказват, че на въпросния участък, след завоя, и в двете посоки системно стават пътни инциденти. Хората настояват да се поставят ограничители на скоростта.

Жителите на квартала настояват още за възстановяване на настилката на улицата до детската градина в квартала и на улицата към храма, както и да се осигури отводняване на ул. „Никола Балканеца", която по думите им след всеки дъжд се завирява.

Председателят на Общинския съвет Лена Георгиева се ангажира пред жителите на кв. „Бичкиня" да направи всичко, което е в правомощия й, за да започне поетапното решаване на поставените проблеми. Предстои да бъдат проведени срещи с отговорните институции и експерти.

Председателят на Общински съвет в Габрово Лена Георгиева се срещна с жители на кв. Бичкиня
netinfo

Общинските съветници от ГЕРБ Димитър Димитров и Цеца Данаилова също се срещнаха с жители на Габрово в рамките на редовния приемен ден на съветниците от ГЕРБ-Габрово. Пред тях беше поставено искане за насипване на пътя към вилите в местността „Бамбовото", както и частно-правни проблеми.