Празник на тиквата започва в Севлиево
Празник на тиквата започва в Севлиево / netinfo
Втори празник на тиквата се провежда от днес до 30 ноември в Севлиево. Организатори на събитието са Община Севлиево и Общинското сдружение по туризъм. Днес във фоайето на Дома на културата ще се открият изложбите “Тиквени фантазии”- за рисунка на тиквена тема и за оригинални фигури от тиква и “Тиква най-най…”.Децата от севлиевските детски градини ще представят пред севлиевската публика забавна програма под надслов “Тиквено шоу”.

Кулминацията на втория празник на тиквата ще бъде на 30 ноември, когато ще бъде открит пазар от сурови и печени тикви и сувенири. Паралелно с това севлиевци и гости на града ще могат да се насладят на кулинарна изложба, наречена “Тиквени изкушения”. В същия ден ще бъдат обявени резултатите от конкурсите за най-хубава, най-голяма и най-нестандартна тиква, за най-вкусно ястие от тиква, както и за рисунка, приложно и словесно творчество, също на тиквена тема.

Гостите на празника ще бъдат почерпени с парче от приготвения тиквеник, който тази година ще бъде по голям от миналогодишния.Тиквено меню ще предлагат ресторантите и заведенията на града в празничните дни.