Празник на тиквата в Севлиево
Празник на тиквата в Севлиево / netinfo
Втори празник на тиквата Севлиево 2007 ще се проведе в дните от 27 до 30 ноември. Негови организатори са Община Севлиево и Общинското сдружение по туризъм. Инициативите вклщчват откриването на изложбите “Тиквени фантазии” и “Тиква най-най…”. Децата от севлиевските детски градини ще вземат участие в забавна програма под наслов “Тиквено шоу”.

Кулминацията на втория празник на тиквата ще бъде на 30 ноември, когато ще бъде открит пазар от сурови и печени тикви, сувенири и изненади. Паралелно с това севлиевци и гости на града ще могат да се насладят на кулинарна изложба, наречена “Тиквени изкушения”.

В същия ден организаторите ще обявят резултатите от конкурсите за най-хубава, най-голяма и най-нестандартна тиква, за най-вкусно ястие от вкусния дар на есента, както и за рисунка, приложно и словесно творчество, също на тиквена тема. И тази година организаторите ще приготвят най-дългия тиквеник. В дните от 27 до 30 ноември в ресторантите и заведенията в Севлиево ще се предлагат тиквени специалитети.