В Дряново посрещнаха пролетта
В Дряново посрещнаха пролетта / destinationdryanovo.com
Шест борови дървета посадиха децата от началните класове на дряновското училище „Максим Райкович“. Кметът Мирослав Семов сам донесе фиданките и поздрави учениците с настъпването на пролетта. Децата поемат грижата за посадените в двора на училището борови дървета, които им бяха дарени от Горско стопанство-Дряново.

Кметът Семов и директорът на училището също посадиха по едно борово дърво, а учениците обявиха, че ще има дежурен от всеки клас, който да полага грижи. 

По-късно учениците от СУ „Максим Райкович“, Професионална гимназия по икономика и деца с увреждания се включиха в официалното откриване на конна база „Свети Архангел Михаил“.

Церемония, възпроизвеждаща пристигането на хан Аспарух, впечатли гостите. Последваха водосвет, ритуално захранване на конете от кмета Мирослав Семов, разказ за мястото на коня в живота на българите, представяне на празника Тодоров ден и забавна игра.

Голямата атракция бе дефилето и демонстрационната езда на жокеите от конна база „Калоян 92“ Велико Търново. Децата се запознаха с конете на дряновската конна база, яздиха и се возиха се на файтон.