ПП „Българка” с приз за най-добро управление на защитена територия
ПП „Българка” с приз за най-добро управление на защитена територия / netinfo

 

Дирекцията на Природен парк „Българка" спечели голямата награда на Българската фондация „Биоразнообразие" БФБ за най-добро управление на защитена територия.  На официална церемония в София, директорът на Парка инж.Мая Радева получи наградата и специален медал с формата на ябълка.

Традиционно в навечерието на Международния ден на биологичното разнообразие - 22 май, БФБ стартира събирането на номинации за Годишните награди за опазване на биоразнообразието. Идеята е да се отличат най-ярките постижения в България, както и да се даде гласност на добрите практики, свързани с опазването на природата.  Годишните награди се  раздават в 5 категории, номинираните са били около 50 личности и организации със заслуги в опазването на околната среда.

На тазгодишната церемония бе подчертано, че наградата на Природен парк „Българка" е присъдена след пълно единодушие от журито - за седем години успешно и последователно осъществяване на природозащитна дейност в централната част на Стара планина. Бе подчертано още, че „ На не малка площ, с ограничен персонал и без План за управление, те успяха да популяризират широко името на парка, като тяхна е и заслугата на територията на парка да няма фрапиращи случаи на посегателство върху природата."