Потомка на Васил Априлов гостува в Габрово
Потомка на Васил Априлов гостува в Габрово / 100 вести

Във водещата си статия вестник "100 вести" пише, че потомка на Васил Априлов по линия на брат му Никифор – Николета Априлова от София, гостува в Габрово по покана на детската учителка Бистра Георгиева и с изненада откри колко много знаят за Априлов габровци и колко го почитат. За среща с нея в библиотека „Априлов-Палаузов“ се бяха събрали представители не само на домакините, а и на Историческия музей, на Националния музей на образованието, на Априловската гимназия.

В разговора с Николета Априлова се роди идеята габровци да станат домакини на една бъдеща родова среща на рода Априлови и на негови разклонения.

В областната болница подготвят документи за сключването на анекс към миналогодишния договор със Здравната каса, за да се очертаят начините, по които ще се работи през тази година. В здравното заведение обаче се случват и редица промени, които ще подобрят условията за работещите в здравното заведение и пациентите на болницата. Директорът д-р Нели Савчева казва пред "100 вести", че започва загификация на здравното заведение.

Вестникът съобщава, че според указ на президента Росен Плевнелиев на 5 юни т. г. в севлиевското село Идилево ще има нови кметски избори. Кметът на общината д-р Иван Иванов покани ръководствата на местните партии и коалиции да участват в консултациите за сформиране на състав на секционната избирателна комисия в Идилево. Срещата е насрочена за 27 април.