„Потенциалът на Габрово за иновации”
„Потенциалът на Габрово за иновации” / Дарик Габрово, архив

Трета кръгла маса на тема "Потенциалът на Габрово за иновации" организира днес Община Габрово. Събитието започва в 15 часа в Ритуалната зала на Общината.По време на форума на габровския бизнес ще бъде представен създаденият нов икономически слой в рамките на Гео-информационната Система (ГИС) на Община Габрово. Изграденият икономически слой дава възможност на база на получената реална картина за бизнеса в територията, да бъде проведен анализ на състоянието и да се идентифицира иновационният потенциал на фирмите с оглед стимулиране на бъдещето им развитие.

Посредством гео-портала към уеб-страницата на Община Габрово потребителите ще могат да получава информация за съществуващия местен бизнес на територията на общината, локализация, предмет на дейност и информация във връзка с основните икономически показатели по бизнес категории.

Акцент в Третата кръгла маса ще бъде провеждането на активна дискусия за идентифициране на реални мерки за подобряването на взаимодействието  Община - Бизнес - образователни институции - НПО сектор с цел стимулиране на икономическото развитие, създаване на растеж чрез заетост и иновации.