/ iStock/Getty Images
Състав на Окръжния съд постанови най-тежката мярка за неотклонение “задържане под стража” по отношение на С. А. от Габрово, обвинен в извършване на убийство на 46-годишна жена. Деянието е извършено на 19 август. От събраните до момента доказателства е видно, че на пострадалата е нанесен побой, в резултат на който жената е получила тежки травми, довели до смъртта ѝ. Това съобщиха от пресцентъра на Окръжния съд.

Жена почина след побой в Габрово, арестуван е мъжът й

Съдебният състав е счел, че според събраните до момента доказателства може да се направи обосновано предположение, че С. А. е извършил престъплението, както и че са налице останалите предпоставки за налагане на най-тежката мярка за неотклонение. Отчетени са били тежестта на престъплението, наказуемо от закона с лишаване от свобода от 10 до 20 години, както и опасност обвиняемият да се укрие или да извърши друго престъпление.

Съдебното решение е взето по искане на Окръжната прокуратура, а определението на съда подлежи на обжалване пред Апелативния съд във Велико Търново в тридневен срок.         

Обвиненият в убийство 42-годишен мъж е живял на семейни начала с жертвата. Жената е починала от раните си в линейката, на път към болницата.

Обвиниха в умишлено убийство мъжа, пребил до смърт приятелката си в Габрово

Според репортерска проверка убийството е станало в габровския квартал Горни Бакойци, в къща, където обвиняемият и жертвата са живеели под наем. Мъжът е бил без постоянна работа и имал криминално минало.

Изясняват се причините, довели до тежкото престъпление, квалифицирано от магистратите по член 115 от Наказателния кодекс, който третира умишлено убийство.