Постепенно разкъсване на облачността
Постепенно разкъсване на облачността / DarikNews.bg, архив

Преваляванията в Централна и Източна България ще продължат, като по-значителни ще са в югоизточната част от страната. Около и след пладне в северозападна ще спират, а в югозападна облачността ще започне да се разкъсва и намалява.

В Източна България ще продължи да духа умерен до силен източен вятър. Дневните температури ще са само 1-3 градуса по-високи от сутрешните стойности, в повечето места от 3 до 8 градуса, по Черноморието и крайните югозападни райони до 10-13 градуса.

По Черноморието ще продължи да духа умерен и силен източен вятър. Ще има и превалявания от дъжд. Максималните температури ще са 10-12 градуса, температурата на морската вода е около 8 градуса, вълнението ще е 4-5 бала.

В планините от Западна България още сутринта преваляванията ще престанат, но по-източно ще продължат, като по-значителни ще са в Източните Родопи и Странджанската област. Вятърът над Централна и Източна Стара планина, както и в Родопите все още ще е силен от юг. Температурите ще останат без съществена промяна, на 1200 м.н.в. около 5 градуса, на 2000 м. около 0 градуса, но в Родопите ще са 2-3 градуса по-високи.

В петък времето ще се задържи облачно. В Източна България все още на места ще превалява слабо, но постепенно валежите ще спрат. Вечерта от запад отново ще завали дъжд, в северозападните райони и сняг. През нощта срещу събота и в събота валежите ще обхванат цялата страна. По-значителни ще са по количество в Централна България. По-късно през деня от запад валежите ще спират. Вятърът ще е слаб до умерен от изток-североизток.

Температурите ще останат без съществена промяна: минималните между 1 и 6 градуса, а максималните 2-3 градуса в северозападните до 10-12 градуса в югоизточните и югозападните райони.

Подробна информация за времето днес и прогнозата за десет дни напред вижте на Sinoptik.bg