Синоптична прогноза
Синоптична прогноза / ThinkStock/Getty Images
Очаква ни слънчева събота с максимални температури в региона на Габрово 29-31 градуса. В неделя облачността ще е променлива, а температурите ще се задържат със същите стойности. От началото на новата седмица започва захлаждане.

По-съществената промяна ще настъпи около средата на първото десетдневие на септември и през втората половина времето ще бъде променливо. Ще има и превалявания, придружени от гръмотевици. Температурите около 4-5 септември ще се понижат, а към края на десетдневието отново ще се повишават. 

През повечето дни от второто десетдневие се очаква относително спокойно време, сухо, предимно слънчево и по-топло от обичайното. Малка вероятност за превалявания има около 11 и около 15 септември, а по-голяма - към 19-20 септември. В края на десетдневието ще започне и понижение на температурите.

И през третото десетдневие по-голяма е вероятността атмосферната циркулация да се запази и по-често времето да бъде предимно слънчево, а валежите да са малко. Температурите ще са по-високи от обичайните, но все пак ще се понижават.

Подробна информация за времето днес и прогнозата за десет дни напред вижте на Sinoptik.bg