Поредното дело срещу Копаранска трябва да се гледа днес
Поредното дело срещу Копаранска трябва да се гледа днес / netinfo

Делото срещу бившия синдик на "Финтекс" Гинка Копаранска ще се гледа днес в Районен съд- Габрово. Тя е обвинена в извършване на престъпление- длъжностно присвояване в големи размери.

На подсъдимата е повдигнато обвинение за това, че през периода 2 юни 2000 г. - 13 септември 2002 г. в с. Петко Славейково, общ. Севлиево и в Габрово, при условията на продължавано престъпление, като синдик на „Финтекс" АД - Габрово, което е било в несъстоятелност, присвоила чужди пари, машини и вещи на обща стойност 135 973,39 лв.

Средствата са собственост на същото дружество, връчени в качеството й на длъжностно лице да ги пази и управлява. Делото днес е насрочено за 9 часа.  

На 28 септември делото за пореден път бе отложено заради неявяване на подсъдимата. Тогава нейният защитник е предоставил в съдебната зала уважителна причина за отсъствието й- смъртен акт на нейн близък роднина. Тъй като обвинението, с което тя е предоставена на съда е за тежко умишлено престъпление, участието й по време на разглеждането на делото е задължително.