Поредни опити за спасяване на дряновската болница
Поредни опити за спасяване на дряновската болница / Дарик Габрово

 

Съществува реална опасност тази година Дряновската болница да не успее да подпише договор със Здравната каса. По тази причина областният управител Мариян Костадинов е свикал спешно заседание, на което са присъствали кметът и зам.кметът на Дряново, председателят на Общинския съвет, управителят на стационара и председателят на постоянната комисия по здравеопазване към местния парламент, информират от областната администрация.

Според директора на болницата д-р Георги Стайков, лечебното заведение не отговаря на изискванията по отношения на специалистите на основен трудов договор, осигуряването на 24-часов прием и наблюдение на пациентите. Това означава невъзможност за защита пред НЗОК на клинични пътеки.

Областният управител е изслушал всички мнения относно настоящата ситуация и възможните решения и е поел ангажимента днес или утре да осъществи контакт с Министъра на здравеопазването д-р Божидар Нанев, за да се търси компромисно решение, с което поне част от изискванията към болницата да бъдат отложени за известен период.