Поредна среща за Тунела под Шипка
Поредна среща за Тунела под Шипка / netinfo
Среща за Тунела под Шипка ще се състои днес в Габрово, съобщи областният управител Цветан Нанов, който е домакин на дискусията. В нея ще участват  представители на сдружение „Нашето ПО-ГОЛЯМО Габрово”, на местната власт, бившият министър на транспорта и настоящ председател на Научно-техническия съюз по  транспорта Кирил Ерменков и неговият тогавашен заместник Никола Николов. Двамата са работили преди време по условията за обявяване на международен търг за изграждане на Тунел под Шипка.

Задачата на срещата е да се събере достатъчно информация, издирят старите параметри и изисквания към процедурата, уточни областният управител Цветан Нанов. Целта е местните радетели на идеята, възродили 100–годишната мечта на габровци за Тунела, да са подготвени и добре аргументирани в предстоящите си разговори с премиера и в Министерство на финансите.

По време на тези срещи ще се търси подкрепа за реализиране на проекта

Вчера в Областната управа се проведе заседание на Междурегионания координационен съвет за строителство на тунел под Шипка. В него участваха и габровските народни представители Съби Давидов и Йовко Йовков.