Помощното училище пред закриване?
Помощното училище пред закриване? / netinfo
Помощното училище в Габрово също е заплашено от закриване заради лошо финансово състояние. Това съобщи пред Дарик началникът на регионалния инспекторат по образование Ангелина Дъбнишка. Останалите проблемни учебни заведения в региона са Гимназията по строителство в Габрово и Техническа гимназия “Димитър Крусев” Дряново.

“Педагогическите колегии, обществеността и синдикатите трябва да са запознати със ситуацията, за да се обсъдят възможностите за стабилизиране на училищата. Отговорността за състоянието на учебните заведения е изцяло на директорите, тъй като те са мениджърите”, добави Дъбнишка. Тя информира, че през следващата седмица в министерство на образованието ще се състои среща на ръководствата на застрашените от закриване училища в страната, регионалните инспекторати и просветния министър. На нея ще са обсъдят мерки за стабилизацията им. До 31 май регионалните инспекторати имат право да предлагат за закриване още учебни заведения.

“Искам само да уточня, че в Габровска област до сега сме предложили за закриване само едно училище. В по-голямата част от останалите области в страната ще бъдат затворени по десетина учебни заведения. Това трябва да се знае от обществеността”, заключи Дъбнишка.