Получаване на лекарства от здравноосигурени през празниците
Получаване на лекарства от здравноосигурени през празниците / netinfo
Гражданите, които през празничните дни трябва да получат рецептите си за лекарства, заплащани напълно или частично от здравната каса, e нужно да посетят личния си лекар преди Коледа и Нова година.

Лицата, които имат рецепти с дати от 22 до 26 декември могат да получат медикаментите си предварително на 20 или 21 декември, съобщават от районната здравноосигурителна каса в Габрово.

Тези с рецепти по линия на здравната каса за почивните дни около Нова година , могат да вземат лекарствата си предварително на 27 и 28 декември или на първия работен ден след празниците – 2-ри януари.

Изключения се допускат предвид многото почивни дни през празниците.

Инсулинозависимите диабетици, чиито дати за получаване на инсулина са за втората половина на месец декември, е добре да се обърнат за изписване на рецепта към лекаря си до 21 декември /петък/. Същото важи и за Новогодишните празници, когато инсулинозависимите диабетици следва да вземат рецептата си за месечната доза в работните дни между Коледа и Нова година / 27 и 28 декември/, както и да получат инсулина на тези дати / за тези, чиито дати за получаване на инсулина са от 29-ти декември до 1 януари/.