Подписаха проекта за църквата в кв. Младост
Подписаха проекта за църквата в кв. Младост / netinfo

На тържествена церемония днес бе подписан договорът за строежа на църквата в кв. "Младост" в Габрово. На подписването присъстваха негово преосвещенство Великотърновският митрополит Григорий, председателят на Общински съвет в Габрово Валерий Василев и габровски свещеници.

Храмът ще носи името "Св. Дамаскин и Онуфрий Габровски" и ще се намира на бул. "Могильов", срещу сградата на училище "Св. Св. Кирил и Методий". Дядо Григорий отново подчерта, че Габрово е перлата на епархията, а новата църква ще бъде перлата на града. Според него, няма нищо случайно в това, че точно днес - на големия християнски празник Благовещение, се подписва този договор.

"Аз като българин и като християнин се вълнувам много и се надявам да доведем това дело до край. Вярвам, че един ден ще се съберем край храма в кв. "Голо бърдо" за освещаването на църквата", каза Василев. Той получи като подарък от дядо Григорий Библията и екземпляр от книгата с историята на храм "Света Богородица", която сега излиза от печат.

Разгърнатата застроена площ на храмът е 1130 кв.м, а средствата, необходими за изграждането му са около 1,3 млн. лева. Те ще бъдат събрани основно от дарения.