Пияни шофират по улиците на област Габрово
Пияни шофират по улиците на област Габрово / www.novini.bg

Две бързи производства са започнати в РУП- Габрово, срещу водачи, управлявали МПС след употреба на алкохол. На 12 юли около 22:15 ч. на ул.”Орловска” авопатрулен екип спира за проверка лек автомобил „Хонда Сивик”. Водач на МПС-то е 18-годишния Н.П. от Габрово. Извършена е проверка с техническо средство, което отчело 2.77 промила.

В ранните часове на 13 юли на бул.”Стефан Караджа” е спрян за проверка  лек автомобил „Фиат Брава”, управляван от 53-годишния Д.С. от гр. Трявна. След извършената проверка с техническо средство е установено, че Д.С. управлява МПС с концентрация на алкохол 1.46 промила. По двата случая  в РУП- Габрово са започнати бързи производства.

Служители от габровската полиция установиха 32-годишен мъж, управлявал МПС с изчерпани контролни точки.  Автопатрулен екип, спрял за проверка лек автомобил „БМВ”, управляван от Н.Б. от Габрово. Водачът не представил свидетелство за управление на МПС и контролен талон към него. При направената допълнителна справка се установи, че свидетелството е отнето, поради изчерпани контролни точки. Започнато е бързо производство за престъпление по чл.343В, ал.2 от НК.

Бързо производство е започнато срещу 61-годишен дряновец, управлявал МПС след употреба на алкохол.  На 14.07.2013 г. около 16.40 на ул.”Вехти лозя’ автопатрулен екип спира за проверка лек автомобил „ВАЗ 21061” , управляван от К.Г. При извършената проверка за алкохол, техническото средство отчита 1.28 промила. Същият е дал кръвна проба за химически анализ. Започнато е бързо производство.