Отнемат лиценза на Централгаз
Отнемат лиценза на Централгаз / Дарик Габрово

 

Очаква се на закрито заседание на Държавната комисия по енергийно и водно регулиране да започне процедура за отнемане на лиценза на "Централгаз". Това съобщи пред журналисти областният управител Мариян Костадинов.

Той информира, че след извършена проверка от представители на комисията е констатирано, че в Габрово все още газификацията не е започнала. Констатациите са отразени в протокол. По думите на Костадинов предишния път "Централгаз"се е възползвал от факта, че лицензът им е бил отнет няколко дни преди да изтече графика на дружеството за започване на газификацията.

По тази причина след обжалване петчленен съдебен състав решава, че лицензът е отнет не правомерно. "Сега няма как да се случи това, защото последният срок на "Централгаз" изтече на 31 декември",  каза Костадинов. Той добави, че подозира корупционен елемент при предишното решение на съда за връщане на отнетия лиценз на дружеството.

 "Време е габровци да разберат кой е виновен за несъстоялата се 10 години газификация на Габрово. Иска ми се някой да поеме отговорност, иска ми се някой да излезе и да каже как и защо е ощетил града за всичките тези години", каза още Костадинов