Отличиха талантливите деца на Дряново
Отличиха талантливите деца на Дряново / Дарик Габрово, архив

 

По време на празниците на  Дряново, които започнаха на 5 октомври и продължават до 8 октомври, бяха отличени изявените дряновски ученици, участвали в национални и международни форуми, допринесли с достиженията си за издигане авторитета на община Дряново. Техните имена са вписани в Почетната книга "Дарования и постижения", наред с имената на учителите, преподавателите, научните ръководители, треньори, наставници, съобщиха от общинската администрация.  

Сред най-талантливите деца се нареждат ученици от средно общообразователно училище "Максим Райкович" , талантите от Народно читалище „Развитие - 1869" и деца от Народно читалище „Дряновска пробуда - 2008". Спортна слава за Дряново и общината в отмивалата година донесоха и състезателите от Клуб лека атлетика „Локомотив".

Постижения и признание получиха и спортистите от клуб по ориентиране "Бачо Киро-94"

Гост на Община Дряново за празника на града бе носителката на почетното звание „Заслужил гражданин на Дряново"- Пенка Балева. Тя има 37 бънджи и 5 парашутни скока зад гърба си, три от които посветени на Дряново, дряновци и в прослава гения на Първомайстор Колю Фичето.

Тя сподели, че мечтае в средата на октомври за шести път да полети с парашут.. Балева планира да скочи наред с най-добрите парашутистите на България, по повод професионалния празник на българските парашутисти - 18 октомври.