Откриват ловния сезон
Откриват ловния сезон / Дарик Габрово

От днес започва сезонът за лов на местен дребен дивеч и водоплаващ дивеч, както и груповото ловуване на дива свиня, каза за Дарик председателят на Ловно- рибарско дружество "Чардафон"- Габрово д-р Николай Пенчоков.

Около 660 ловци от 13 дружинки, ще започнат най-популярния лов. От днес позволени за отстрел ще бъдат и зайците, яребиците и дивите патици. "Основно предстои ловуване на дива свиня, а имаме заявен план за ползване на 22 броя сърни, но той се извършва само от определени дружинки", допълни още Николай Пенчоков. Той коментира новото разпореждане всяка дружинка да разполага с аптечка. По думите му това не е проблем за ловците, защото във всяка кола има аптечка, която ще бъде използвана при нужда.

Общо дружеството имам план за ползване на дива свиня. Могат да бъдат отстреляни 287 броя диви свине, от които 170 мъжки и 117 женски. Той пожела на всички ловци наслука и ги призова да бъдат изключително внимателни през ловния сезон. Ловът на диви свине ще е позволен до втората седмица на месец януари.