Урок по предприемачество
Урок по предприемачество / Европа директно-Габрово
Европейски информационен център „Европа директно“ при Габровската търговско-промишлена палата със съдействието на Регионалното управление на образованието организираха Открит урок по предприемачество: „Коледна украса за Габи“
 
Урокът се проведе в ДГ „Пролет“ в Севлиево с участието на деца от Подготвителна група на детската градина и ученици от ОУ „Христо Ботев“.
 
Децата и учениците показаха наученото през тази година от уроците по предприемачество по програма  „Ние" на Джуниър Ачийвмънт България.
 

ЕД
Европа директно-Габрово


През годината децата усвояваха по забавен и практичен начин начални икономически знания, учиха се да работят в екип и да поемат различни роли, разбраха важността на положения труд и важността на парите. Ще има банка и банкери, каса, където децата ще си купуват билети и много други полезни занимания.

В урока децата показаха благотворителност и съпричастност към болно другарче. Вълшебната ракета донесе писмо от джуджетата с молба за помощ на Габи заедно с материали, които децата да довършат е продадат на базар, за да спечелят пари за Габи.

Участниците получиха сертификати и награди от „Европа директно“ Габрово. Обучението по предприемачество в детската градина в Севлиево е продължение на добрата съвместна практика през миналата година в Габрово.