Отчетът за работата на кмета на Габрово за 2009 г. е внесен в Общинския съвет
Отчетът за работата на кмета на Габрово за 2009 г. е внесен в Общинския съвет / Дарик Габрово

Отчет за работата на кмета за изминалата година е внесен за разглеждане в Общинския съвет, каза на редовния си брифинг днес кметът Томислав Дончев. В документа са отбелязани всички нововъведения, свързани с подобряване на чистотата, поддъжката на зелените площи, контролът върху обществения ред и спазването на наредбите на Общинския съвет. Според градоначалника, изводите от свършеното през 2009 г. показват, че то допринася за изпълнението на заложените цели в мандатната му програма, както и на целите в Общинския план за развитие.

"Факт е, че глобалната икономическа криза дава негативно отражение върху инвестиционните възможности на Общината. Въпреки това, темпът на инвестиции е увеличен, а финансовата стабилност е съхранена", допълни той.

В отчета намират място и проектите, финансирани от Европейския съюз. Отчетено е, че са необходими допълнителни мерки за повишаване на интереса на инвеститорите към разработваните и обявените концесии. По думите на кмета, може да се направи констатация, че Габрово бавно променя образа си- от град, който се нуждае от внимание, към град, който излъчва основно позитивни сигнали. В документа е посочено и всичко, свързано със съществуващите нужди по отношение на пътната инфраструктура.

"Моята оценка е, че въпреки трудностите, 2009 г. беше една успешна година за Община Габрово", каза още кметът Дончев.