Отбелязваме 135 години от гибелта на Левски
Отбелязваме 135 години от гибелта на Левски / netinfo

И в четирите общини на Областта днес ще бъде отбелязана 135- годишнината от гибелта на Васил Левски. Община Дряново и Общински комитет "Васил Левски" ще поднесат венци и цветя пред паметника на Левски. Ще бъде представен и филмът "Пътят на Левски". Предвидена е и среща с неговите създатели в Ритуална зала на Общинската администрация.

В Трявна годишнината ще бъде отбелязана с Литературно- музикална програма с викторина и състезание “130 години от Освобождението на България”. Предвидена е Панихида за Васил Левски, както и поднасяне на венци и цветя пред къщата, където е поставен барелефа на Апостола на свободата.

В актовата зала на севлиевската гимназия ще се проведе викторина „Ти си ни нужен и днес, Апостоле”, а в читалище „Развитие” ще се играе постановката на великотърновския театър „Весел” – „Празник по никое време”. В 12.00 часа ученици и преподаватели от средното общообразователно училище ще поднесат венци и цветя на паметника на техния патрон Васил Левски.

В Габрово – в 12 часа пред Паметната морена с възпоменателно тържество ще се отбележат 135 години от гибелта на Васил Левски.