17 май - Ден на Габрово
17 май - Ден на Габрово / Дарик Габрово, архив

Молебен за благополучието на Габрово и по повод празника на града ще бъде отслужен в сряда, 17 май, от 9.30 часа в храм „Успение на Св. Богородица“. В 10.00 часа тържествено ще бъде издигнато знамето на града на пл. „Възраждане“ пред сградата на общинската администрация.

Тържествената сесия на Общински съвет – Габрово ще се състои в 17.30 часа в двора на Национална Априловска гимназия, а при лошо време – в зала „Възраждане“. По време на сесията ще бъдат обявени новите носители на официалните отличия на Община Габрово.

По-рано през деня, от 11.00 часа оркестър „Габрово“ ще поздрави всички габровци и гости на града на откритата сцена на ул. „Радецка“.

Празничната програма ще завърши с две театрални постановки. От 18.00 часа в ДТ „Рачо Стоянов“ ще бъде представен спектакълът „Сънища и мечти“ по Ал. Островски на германския театър „Руска сцена“. В 20.00 часа ще имате възможност да се насладите на „Семеен албум“ в Дом на културата „Емануил Манолов“. Постановка на Младежкия театър „Николай Бинев”, в която участват Герасим Георгиев – Геро, Владимир Пенев, а режисьор е Малин Кръстев.

Двете постановки са част от Десетия юбилеен фестивал на комедийния спектакъл Габрово 2017. Билети за тях, както и за останалите спектакли от фестивала, може да купите от касата на ДТ „Рачо Стоянов“. За представленията, които ще се играят в Дома на културата билети могат да се закупят в самия ден преди представлението.