От Топлофикация  уверяват, че днес ще отстранят аварията, която остави без парно потребителите
От Топлофикация уверяват, че днес ще отстранят аварията, която остави без парно потребителите / DarikNews.bg, архив

Поради авария в основен тръбопровод, Топлофикация Габрово не подава топлоенергия към своите абонати.  Екипи на дружеството работят по отстраняване на аварията, която ще бъде ликвидирана днес, уверяват от дружеството.

Без ток в момента са около 50 села, част от кв. Гачевци, Трънето (през тази нощ), кварталите Радецки, Горно Бакойци, Ябълка, Шумели, както и отделни абонати. Основен проблем остават падащите от тежкия сняг клони и дървета, които възпрепятстват възстановяването на електричеството и причиняват нови аварии по електропреносната мрежа.  В рамките на общината работят 28 екипа на Енарго-Про, сред които допълнителни екипи от Добрич, Варна и Шумен.

Днес приоритетно усилията са насочени към възстановяване на електрозахранването, опесъчаване на града и разчистване на по-малките улици на територията на Габрово и селата, както и към отстраняването на надвиснали дървета и клони. Единадесет екипа работят по изрязване и отстраняване на  паднала дървесна маса.Силите ще работят в градската част, както и в районите на селата Армени, Поповци, Зелено Дърво, Балани, Негенци, Бакойци, Градище, Кулата, както и по получени сигнали при нашите дежурни.