От днес е забранен риболовът
От днес е забранен риболовът / netinfo
От днес е в сила забраната за улов на риба в Габровска област. Разпореждането е във връзка с размножителния период на рибата. Забраната важи за всички държавни язовири с изключение на арендованите , съобщи Пламен Христов – началник на Изпълнителна агенция по рибарство и аквакултури.

Риболовците членове на ловно-рибарските дружества и тази година ще могат да се възползват от привилегията, която дават сдруженията за риболов по време на забраната. В Габрово разрешени след 15 април са язовирите Синкевица и Рачевци, които стопанисва ЛРД Чардафон. Риболовът ще става срещу членска книжка заверени в дружеството и билет за любителски риболов на ИАРА.

В Трявна разрешен за улов на риба в периода на забраната е Тревненско езеро, в Севлиевска община – са разрешени язовирите Хирево, Ряховски ливади, Кална кория до село Буря, Бяло поле в Душево и Кастел до Батошево. Единствено в Дряново няма такъв водоем, в който да е разрешен риболовът. Язовирите "Смирненски" и "Стамболийски" са абсолютно забранени за риболов, както и реките на територията на Габровска област.