От днес Бойко Борисов е Априловец
От днес Бойко Борисов е Априловец / Дарик Габрово, архив

Министър- председателят на Република България Бойко Борисов, заедно с министъра на образованието, младежта и науката Сергей Игнатов, изрекоха клетвата на Априловеца , след което официално откриха новия учебен корпус на Националната Априловска гимназия. Строежът на крилото започна преди близо 20 години. Сагата приключи само за година, след като министерство на образованието инвестира над 1 500 000 лв. По време на откриването министър Сергей Игнатов каза, че това е най-голямата инвестиция, правена от ведомството.

Възпитаници на Априловото школо асистираха на премиера и гостите при прерязването на лентата, с която се откри новата част на първото светско училище в България.

От днес Бойко Борисов е Априловец
netinfo

Бойко Борисов бе впечатлен от командирските умения на директора на гимназията Анна Маринова, която го наставляваше какво да прави.

„Скъпа, Анна, така никой не ме е командвал до ден-днешен, както днес ти. 10 години си директор, но можеш да се справиш по-добре и от мен като премиер, ако въвеждаш такъв ред", обърна се към Анна Маринова министър-председателят.

„Днес се откри най-голямата магистрала в историята на българското вътрешно духовно битие, защото това е невидим път, който отвежда отвъд границите на реалното", каза в приветствените си слова директорът на гимназията Анна Маринова. "Тези, които казват вицове за магистрали, да отидат и да видят Западна Европа, защото тези деца, когато отидат в Западна Европа, първото, което започват да правят, е да цъкат с език и да се възхищават на пътищата. Ние сме длъжни и тук да направим пътищата. Тогава те няма да ходят в чужбина, а ще си седят тук", заяви премиерът Бойко Борисов.

От днес Бойко Борисов е Априловец
netinfo

 

По-късно министър-председателят положи подписа си в книгата, където се съхраняват подписите на Иван Вазов- като министър на просвещението, на Александър Цанков- като министър- председател и на хората, които свързват своя живот и своята духовност с историята на това училище.