Оставиха в ареста мъжа, обрал англичанка
Оставиха в ареста мъжа, обрал англичанка / Darik news

Най-тежката мярка за неотклонение "задържане под стража" определи Габровски Окръжен съд на мъж от Габрово. На него му е подвигнато обвинение за грабеж, извършен при условията на опасен рецидив. Деянието е осъществено на 11 декември 2009 година, около 00.15 ч. в с. Кръвеник, общ. Севлиево, в къща обитавана от английска гражданка.

Мъжът е действал в съучастие като съизвършител с други две лица. За повдигнатото му обвинение законът предвижда лишаване от свобода над 5 години и е тежко престъпление по смисъла на закона.

Съдът е преценил, че в случая единствено взетата най-тежка мярка за неотклонение е справедливата процесуална гаранция за осуетяване възможността лицето да извърши друго престъпление или да се укрие и осуети по този начин започнатото срещу него наказателно производство. Поради това на обвиняемия е определена най-тежката мярка за неотклонение "Задържане под стража".

Определението на Габровски окръжен съд подлежи на обжалване пред Апелативен съд - Велико Търново в 3-дневен срок. В случай на обжалване, делото се насрочва за разглеждане пред Апелативния съд за 18 декември 2009 г.