Остава мразовито, температурите се повишават от петък
Остава мразовито, температурите се повишават от петък / Дарик Габрово

През нощта ще бъде ясно и почти тихо. Минималните температури ще са предимно между минус 15 и минус 20 градуса, в отделни райони - до минус 25 градуса.

Единствено в Бургаска област предупреждението за опасни метеорологични явления е свалено до код жълто, съобщиха от НИМХ на БАН. В останалите 27 области в страната остава в сила обявения оранжев код, при който прогнозираните явления са с голяма интензивност, като са възможни щети и жертви.

В сряда около обяд от запад ще започне да се заоблачава, като облачността ще бъде първоначално висока и средна, но към края на деня ще се вплътнява. Над източните райони ще преобладава слънчево време. Ще духа до умерен източен, а в Източна България - северен вятър. През нощта срещу четвъртък вятърът от изток ще се усилва и в западните райони завали слаб сняг.

В планините на Западна България след обяд ще се заоблачава, а над останалите райони ще се задържи предимно слънчево. Ще духа до умерен югоизточен вятър, който постепенно ще се усилва. Максималната температура на 1200 м ще е около минус 8 градуса, на 2000 м - около минус 13 градуса. През нощта срещу четвъртък в западните райони завали сняг.

По Черноморието ще бъде предимно слънчево; само над крайните южни райони ще е облачно и ще прехвърча сняг. Ще духа умерен северен вятър. Максималните температури ще са между минус 8° и минус 3°. Температурата на морската вода ще достигне около 3°, а вълнението на морето ще бъде около 3 бала.


В четвъртък ще е облачно, с превалявания от сняг и сутрешните температури вече няма да са толкова ниски. В повечето райони минималните ще бъдат между минус 10 и минус 15 градуса, а максималните между минус 5 и минус 10 градуса. Ще духа слаб, в Северна и Източна България - умерен източен вятър.

В петък температурите ще се повишат с още 4-5 градуса. В западната половина от страната ще вали сняг. Привечер в източните райони се очакват превалявания от дъжд.