Още 9 321 000 лева за саниране в Севлиево
Още 9 321 000 лева за саниране в Севлиево / Община Севлиево

Малките жилищни сгради и кооперации също ще се санират, съобщиха от Община Севлиево.

Половината от тази сума ще отиде за обновяване на всички детски градини и училища: СОУ “Васил Левски”, I ОУ “Христо Ботев”, II ОУ “Стефан Пешев”, НУ “Св. св. Кирил и Методий” и детските градини (“Радост” 1, “Щастливо детство” 1, “Щастливо детство” 2, “Пролет” 2, “Слънце” 1, “Слънце” 3). Освен тях, ще бъдат санирани Детския комплекс и Спортната зала. Парите са отпуснати на Община Севлиево по програма “Региони в растеж”.

С бюджетни средства досега Общината успя да ремонтира сградите на ОДЗ “Пролет” 1 и “Слънце” 2. Беше обновена материалната база във всички детски градини в община Севлиево. Бяха ремонтирани течащите покриви в селата Крамолин, Ряховците, Батошево и в града. Беше сменена канализацията в ЦДГ “Мечо Пух” в село Петко Славейков, в ОДЗ “Пролет” и ЦДГ “Радост”. Със собствени средства на община Севлиево беше купен нов отоплителен котел за ОДЗ “Щастливо детство”, бяха обновени детските площадки и бяха монтирани нови детски съоръжения.

С другата половина от средствата по оперативната програма ще се санират  многофамилните жилищни сгради с по-малко от 32 апартамента, които не влизат в Националната програма за енергийна ефективност.